Scroll

Opknapbeurt in de binnenstad

Verkeers- en omgevingsmanagement
rondom de renovatie van de oudste tramlijn van Nederland

Samen met de gemeente Den Haag werken aan de bereikbaarheid van de binnenstad

Tramlijn 1 brengt dagelijks talloze reizigers van Scheveningen naar Delft en andersom. Tramlijn 1 is een van de langste en meest gebruikte tramlijnen van Nederland. Door het vele gebruik van de trams kon lijn 1 een opknapbeurt gebruiken. We hielpen de gemeente Den Haag met verkeers- en omgevingsmanagement rondom de verbouwing van tramlijn 1.

Hulp nodig bij jouw project?

Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Contact

Opdrachtgever

De gemeente Den Haag en openbaar vervoer-organisatie HTM zijn constant bezig om het openbaar vervoer soepel en veilig te laten rijden. Daar is zo nu en dan vernieuwing, restauratie of uitbreiding voor nodig. Tramlijn 1 moest onderhouden worden en tevens worden voorzien van nieuwe haltes en een volledig nieuwe inrichting zoals tramsporen, rioleringen en asfalt.

Opdracht en uitvoering

We helpen Den Haag om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen last hebben van de werkzaamheden. Zo hebben we alle verkeersmaatregelen ontworpen, gecoördineerd en in de praktijk gebracht. Ook sturen we de verkeersregelaars aan en coördineren we tijdelijke aanpassingen aan verkeerslichten, die nodig zijn om omleidingen goed te waarborgen. Het werk begon eind augustus 2020 en duurt tot juli 2021.

Resultaat

In verschillende delen van Den Haag zorgen wij ervoor dat de overlast minimaal is. De gemeente krijgt zo de kans om zich volop te concentreren op het verbeteren van tramlijn 1, zodat het werk op tijd af is.