Scroll

Onderhoud Utrechtsebaan

Verkeersmanagement van de drukste verkeersader in Den Haag

Ben je ooit met de auto Den Haag ingereden, dan is de kans groot dat je via de Utrechtsebaan kwam. Deze weg is een van de belangrijkste en grootste in- en uitvalswegen van de stad. Er is groot onderhoud nodig. De gemeente Den Haag vroeg ons om het verkeersmanagement te doen.

Hulp nodig bij jouw project?

Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Contact

Opdrachtgever

De gemeente Den Haag is verantwoordelijk voor het onderhoud van haar wegen. Zo ook dat van de Utrechtsebaan. Er moet over de hele lengte groot onderhoud worden uitgevoerd:

Alles waardoor de Utrechtsebaan weer jaren vooruit kan als betrouwbare weg in Den Haag.

Opdracht en uitvoering

In 2021 werd, en wordt, de Utrechtsebaan afgesloten tijdens weekenden en de nachten. Ook wordt de Utrechtsebaan de stad uit van september tot en met december afgesloten. We zorgen voor een goede verkeersdoorstroming met onze slimme omleidingen. Dit alles doen we in samenwerking met Rijkswaterstaat, het openbaar vervoer, hulpdiensten en meer. Onze partners voor dit project zijn HIRS Advies en Arcadis.

Door onze onderzoeken en analyses waarborgen we de bereikbaarheid van de stad, waardoor hij gewoon doordraait. Zo kunnen evenementen in het centrum en op het Malieveld bezocht blijven worden.

Wij zorgen voor afstemming over de bereikbaarheid met alle betrokken partijen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor een goede doorstroming van het verkeer, mede door het afstemmen van de verkeerslichten, verkeersmaatregelen en het aansturen van vele verkeersregelaars.

Ook geven we advies over de communicatiemiddelen om de verschillende betrokkenen op tijd te informeren over de werkzaamheden.

Resultaat

Het onderhoud aan de Utrechtsebaan is intensief, maar nodig. Het werk moet zo snel en veilig mogelijk afgerond worden, zodat deze drukke toegangsweg weer 100% te gebruiken is voor iedereen. Met ons verkeersmanagement zorgen we ervoor dat alle stakeholders zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden.